Illustraties en Portretten op maat

Op zoek naar een manga illustrator? Voor je (kinder)boek, mascotte, website of andere uitingen?

Mail me dan voor een geheel vrijblijvend offerte.

Portfolio

Past mijn werk bij jouw project?

u

Bij twijfel altijd vragen. Best via de mail.

Zie contact of mail naar: info@enchantalled.com

Onder het kopje 'winkel' en 'blog' kun je al veel van mijn illustraties zien

Je kan ook mijn artbook downloaden.

Daar staat ook werk in opdracht in en je krijgt elke week een leuke mail met een illustratie en content dat ik alleen deel met mijn VIP leden.

"

Meer over mijn werkwijze lees je hieronder. Maar heb je een vraag, mag je me altijd mailen.

Manga Portretten

Toen ik voor het eerst van speciaal portret hoorde (oude benaming van deze dienst), wist ik niet wat ik ervan kon verwachten. Nu ik het resultaat heb gezien ben ik er erg enthousiast over. De tekeningen lijken op het origineel en zijn toch helemaal uniek. Ik raad het ook echt  aan anderen aan, want het resultaat mag er zeker wezen”.

Nadine

Ik vind ze super mooi! Ik wist niet dat ik zo schattig kon zijn :3
Emaly

Werkwijze

Ontwerpfase:

Voordat ik begin met een illustratie moet ik eerst onderzoek doen en ontwerpschetsen maken. Dit is vooral nodig bij illustraties van mascottes, personages en achtergronden voor verhalen en andere illustraties waarbij de personages en/of achtergronden het bedrijf/boek kunnen maken of breken.

Voordelen:

  • Een mascotte, personage of achtergrond dat aanspreekt tot je doelgroep.
  • Je personage ziet er altijd het zelfde uit. Hetzelfde kapsel, dezelfde lichaamsbouw, dezelfde huidskleur(en), ogen enz.
  • Bespaart tijd in het maken van de uiteindelijke illustraties.

De ontwerpfase is per personage/achtergrond een eenmalige investering wat ten goede komt voor alle illustraties die je daarna bij mij laat maken. Ongeacht de tijd die tussen de illustraties zit.

Het maken van de illustratie(s):

Je hebt een idee wat je wilt, misschien nog heel vaag of al heel duidelijk voor ogen. Je wilt een prachtige illustratie die je doelgroep aanspreekt, die indirect zorgt voor meer omzet en ervoor zorgt dat iedereen die jouw website bezoekt of boek leest, jou of jouw onderneming onthoudt. Je beseft maar al te goed hoe belangrijk een goede illustratie is.

Daarom verdeel ik het werken aan de illustratie in 2 fases:

 

  1. De schetsfase: Vertel mij je wensen, hoe moet de illustratie er uit zien, wat gebeurt er in de illustratie? Waar ga je de illustratie plaatsen? Wat moet die illustratie teweeg brengen? Vertel me jou idee in zoveel mogelijk detail. Ik zet het dan om in een schets, die jij dan weer mag beoordelen. Ik pas de schets daarna weer aan. Dan stuur ik het je nog een keer op, zodat je kan controleren of ik het goed heb aangepast. Zo niet, dan pas ik het gewoon nog een keer aan. Deze aanpassingsronde is erg belangrijk om de illustratie goed af te stemmen op jouw wensen. Het is ook de enige fase waarin je de basis van de tekening nog kan laten aanpassen.
  2. De illustratie fase: Als de schets is goed gekeurd ga ik beginnen de schets uit te werken tot een mooie illustratie in kleur of zwart-wit, afhankelijk van wat we hebben afgesproken. Wanneer de illustratie bijna af is, stuur ik het nog één keer naar je op, om te vragen of de kleuren naar wens zijn. Ik pas dan de kleuren aan waar nodig en rond de illustratie af.

Licentie:

Bij illustraties is het gebruikelijk om te werken met licenties. De illustratie dat ik voor jouw gemaakt heb blijft mijn eigendom en ik behoudt het copyright. Heb je zelf het personage of mascotte bedacht dan blijft het karakter jouw eigendom, anders ligt het copyright van het personage ook bij mij.

Je krijgt van mij de licentie om de illustratie op je website te zetten voor onbepaalde tijd, altijd gratis!

Voor ander gebruik, zoals bijvoorbeeld op flyers, visitekaartjes, video, banners en T-shirts bied ik licenties aan. De prijs van de licenties is een percentage van de maakprijs, variërend tussen de 10% en 100%.

Het percentage hangt af van 3 factoren:

  1. Waar ga je de illustratie(s) allemaal voor gebruiken.
  2. In welke landen ga je de illustratie(s) gebruiken.
  3. Is/zijn de illustratie(s) bedoeld voor promotie of voor verkoop.

De maaktijd:

Ga uit van minimaal 2 weken, zodat je zelf de tijd hebt om de schetsen te beoordelen en dit te bespreken binnen je eigen team. De maaktijd is afhankelijk van hoeveel opdrachten en werkzaamheden ik al heb, en hoelang je zelf nodig hebt om de schets en de uiteindelijke illustratie te beoordelen.

“Chantal Visser van EnChantalled heeft in opdracht van Zij Onderneemt de 3 vrouwen getekend voor op de website; de oriënterende, de startende en de ondernemende vrouw. Chantal heeft dit op een heel professionele en prettige wijze gedaan. Chantal is iemand die heel goed luistert naar de wens van de klant en dit vervolgens vertaalt naar een tekening. Zij geeft heel duidelijk aan hoe het tekenproces verloopt en houdt de klant op de hoogte van haar vorderingen. Na de eerste schetsen was er ruimte om aanvullingen te geven en deze heeft zij vervolgens vertaald in prachtige tekeningen die een beeldende uiting zijn van de visie van Zij Onderneemt”.

Zij Onderneemt

www.zijonderneemt.nl

Laten we samen iets prachtigs maken