Waar ik in geloof

Bij alles wat EnChantalled doet…

 

Ik geloof dat vrolijke, zichzelf waarderende mensen liefdevoller zijn, andere geluk gunnen en elkaar helpen.

Met mijn manga art en eyecandy wil ik daar aan bijdragen.

De wereld is vrolijk en liefdevol.

Even voorstellen

Hoi mijn naam is Chantal Visser en Ik ben een manga kunstenaar, met mijn digitale tekeningen wil ik je helpen herinneren dat je plezier mag ervaren, dat je er toe doet en er mag zijn zoals je (echt) bent.

Daarnaast geloof ik dat je innerlijke krachten hebt om te transformeren, te groeien en iets tofs van je leven te maken. Ook dit thema zal terug komen in mijn kunstwerken.

%

Mijn eigen creaties, geen fan art.

Alle EnChantalled kunstwerken zijn 100% origineel. Dat houdt in dat ik geen fan art van bekende anime series verkoop en dat je daarom zelf een betekenis en verhaal aan een kunstwerk kan geven. Dit is ook super handig bij cadeautjes.

De magie van een Enchantalled eyecandy

Waarom teken ik in de stijlen manga/anime en kawaii?

Ik heb gekozen voor manga illustraties omdat manga (Japanse strips) lezen en anime (Japanse tekenfilms) kijken door veel mensen als plezierige bezigheden beschouwd worden. Daarnaast zijn fans ook erg creatief geworden door cosplay outfits te maken of hun tekentalent een kans te geven. Ook is het altijd erg gezellig en leuk op conventies, zoals Abunai en Animecon. In het kort hebben veel mensen, waaronder ik zelf, een plezierige associatie met een manga-tekenstijl. En plezier en vrolijkheid is wat ik jou wil geven :D.

Dit geldt ook voor Kawaii (Japans woord voor schattig), het brengt bij vele mensen een blij gevoel.

EnChantalled, dealerroom, dutchcomiccon, dcc, 2019, dag 2

Wat is een manga- of anime tekenstijl?

Het kan zijn dat je nog niet eerder van de manga- en de anime tekenstijl gehoord hebt. Dit is een tekenstijl dat uit Japan komt en ontstaan is uit hun voorliefde voor stripboeken en tekenfilms. Manga betekend stripboek in het Japans en Anime betekent tekenfilm. Een bekende Anime dat hier op de Nederlandse TV is geweest is Pokémon. Er worden anime en manga gemaakt voor alle leeftijden en alle genres.

Manga -, anime tekenstijl.

Chibi tekenstijl.

Een manga stijl dat extra schattig is.

Kawaii tekenstijl.

Kawaii betekent schattig.

Over de Eyecandy.

Wanneer een kunstwerk af is, is het tijd om er eyecandy van te maken. Met eyecandy bedoel ik de toffe items die je hier in mijn webwinkel vind. Sommige, zoals de buttons en spiegels, maak ik met de hand.

Anderen laat ik professioneel bedrukken door ervaren drukkers. Om het milieu te besparen en zelf niet onder de voorraad bedolven te worden, worden de meeste eyecandy’s pas voor je gemaakt na bestelling. Vers van de pers.

anime_sluitelhangers_kawaii_sleutelhanger_manga_EnChantalled
EnChantalled, dealerroom, handgemaaktdutchcomiccon, dcc, 2019, sleutelhangers, voorbereiden

Vrijdag is verzenddag!

Dit is de dag dat ik je bestelling ga opsturen of laat maken. Als het nog gemaakt moet worden (Backorder) dan stuur ik het dinsdag naar je op. Ik heb dan een paar dagen extra nodig. Digitale producten zijn na betaling meteen voor je beschikbaar.

Verzending binnen Nederland is gratis, behalve op de boeken en Spreadshirt items. Voor België en Duitsland is gratis verzending pas mogelijk bij een bestelwaarde vanaf 40 euro.

Mijn Spreadshirt shop

Spreadshirt…is een van mijn drukkers voor kleding en stickers. De verkoop van deze eyecandy gaat niet via mijn webshop, maar via een digitale ruimte die ik op de Spreadshirt website heb gekregen. Deze ruimte heb ik aan mijn webshop gekoppeld zodat je daar gemakkelijk toegang toe hebt. Alles wat je via die ruimte koopt, koop je via Spreadshirt en Spreatshirt betaald mij dan royalty’s. Deze constructie zorgt er voor dat jij de grootste keuze hebt aan maten, kleuren en soorten kleding voor een betaalbare prijs. Eyecandy via Spreadshirt herken je aan een aqua kleur banner op de foto.

Je kunt vanaf de Spreadshirt website altijd weer terug naar de officiële EnChantalled webshop.

De uitdaging.

Nog even terug komend op de Vrijdag verzenddag. Ik ben zelf nog op avontuur naar het vinden van de ideale werkomstandigheden. Dit is een leuke uitdaging waarbij ik heel eerlijk naar mezelf moet zijn. Ik kan mijn super kunstenaars en -ondernemers krachten maar 2 uur per dag max. gebruiken, daarna verander ik poef… in een wrak dat naar haar bedje verlangt. Geveld door rug- en nekpijn, moeheid en soms zelfs lichtelijke misselijkheid. Vandaar dus geen dagelijkse verzending.

Dit is ook de reden dat ik minder vaak teken dan andere manga kunstenaars, dat de Weekly EnChantalled niet altijd even wekelijks is en dat de planning voor de youtube video’s geregeld in de soep loopt. Hihi, toch geef ik niet op. Net als de helden uit mijn favo anime en manga series blijf ik mezelf met plezier ontwikkelen en vind ik manieren om vrolijkheid te verspreiden.

Je kan mijn avontuur volgen.

Voor mij is EnChantalled mijn baan met een missie. Eén die ik zo creëer, zodat het helemaal bij mij past, ik zoveel mogelijk plezier ervaar en zoveel mogelijk mensen blij maak met mijn kunst.

Ik neem je graag mee achter de schermen van dit avontuur en mijn creaties via mijn blog en Youtube video’s. Op Youtube geef ik ook gratis manga teken workshops.

Fotoshoot nieuwe producten en ik ben weer terug.

Even kort over mijn overspannenheid en het besluit dat ik genomen heb.Wow, dat was voor mij een lange vakantie en een die ik echt nodig had om weer op te laden en mijn rugpijn te verminderen. Samen met Pieter ben ik heerlijk op vakantie geweest in Limburg, Nederland....

Oeps, overspannen. Lees hier wat wel en niet open is.

Zo hoi lieve mensen, De tijd om met veel plezier door te modderen is voorbij. Mede ook omdat plezier toch echt afneemt naarmate je lichaam veel pijn heeft en heel erg moe is. Ik ervaar nog wel plezier, zelfs als ik pijn heb, altijd al gedaan, maar op voorwaarde dat ik...

Speedpaint Sterre: Ik teken een manga meisje omringd met sterren in chibi stijl

Hoi manga eye candy verzamelaar, in deze aflevering zie je versnelt en binnen 15 minuten hoe mijn nieuwe illustratie Sterre ontstaat. Ik teken digitaal in Clip Studio Paint.

Manga Speedpaint party: Chibi Zodiak Prinses Vissen

Dit is de twaalfde video van de Chibi Zodiak Prinsessen serie. Dit keer het sterrenbeeld teken Vissen. Ook bekend als Pisces. Ik teken digitaal in Clip Studio Paint.

Manga Speedpaint party: Chibi Zodiak Prinses Waterman

Dit is de elfde video van de Chibi Zodiak Prinsessen serie. Dit keer het sterrenbeeld teken waterman. Ook bekend als Aquarius. Ik teken digitaal in Clip Studio Paint.

Manga Speedpaint party: Chibi Zodiak Prinses Steenbok

Dit is de achtste video van de Chibi Zodiak Prinsessen serie. Dit keer het sterrenbeeld teken Steenbok. Ook bekend als Capricorn. Ik teken digitaal in Clip Studio Paint.

Manga Speedpaint Party: Chibi Zodiak Prinses Boogschutter

Dit is de achtste video van de Chibi Zodiak Prinsessen serie. Dit keer het sterrenbeeld teken Boogschutter. Ook bekend als Sagittarius. Ik teken digitaal in Clip Studio Paint.

Manga Speedpaint Party: Chibi Zodiak Prinses Schorpioen

Dit is de achtste video van de Chibi Zodiak Prinsessen serie. Dit keer het sterrenbeeld teken Schorpioen. Ook bekend als Scorpio. Ik teken digitaal in Clip Studio Paint.

Manga Speedpaint Party: Chibi Zodiak Prinses Weegschaal

Dit is de zevende video van de Chibi Zodiak Prinsessen serie. Dit keer het sterrenbeeld teken Weegschaal. Ook bekend als Libra. Ik teken digitaal in Clip Studio Paint.

Manga Speedpaint Party: Chibi Zodiak Prinses Maagd

Dit is de zesde video van de Chibi Zodiak Prinsessen serie. Dit keer het sterrenbeeld teken Maagd. Ook bekend als Virgo. Ik teken digitaal in Clip Studio Paint.

Manga Speedpaint Party: Viool

Viool is een oudere illustratie van mij uit 2015. In de video zie je hoe ik haar inkleur. De schets en de lineart had ik helaas niet opgenomen. Ik teken digitaal in Clip Studio Paint.

Manga Speedpaint Party: Chibi Zodiak Prinses Leeuw

Dit is de vijfde video van de Chibi Zodiak Prinsessen serie. Dit keer het sterrenbeeld teken Leeuw. Ook bekend als Leo. Ik teken digitaal in Clip Studio Paint.

Online Manga Workshops

Mocht je een overzicht willen van alle manga tekenworkshops die er zijn, ga dan naar www.onlinemangaworkshops.nl . Hier vind je zowel gratis als betaalde tekenlessen die je helpen beter te worden in manga tekenen.

EnChantalled bestaat sinds juli 2013