Update 2021: Ik maak nog steeds tekenproces video’s, deze verschijnen op mijn nieuwe Youtube kanaal EnChantalled (dus niet meer op het kanaal Chantal Visser). Ook plaats ik ze op deze website onder Art blog. Veel kijk plezier!

Het is maandag en dus tijd voor een tekenproces filmpje. Dit keer van Mama Rond Konijn, het super schattige konijntje wat ik jaren terug voor een studie opdracht ontworpen heb.

Het ging toen om een prentenboek opdracht, waar ik met heel veel plezier aan gewerkt heb en een acht voor kreeg. Daarna belande het in de kast. Om eerlijk te zijn weet ik niet waar het prentenboek gebleven is, maar Mama Rond Konijn is altijd in mijn hard gebleven en toen ik haar op een dag voor de grap tekende voor op een kerstkaart, heeft ze met haar awesome kawaii powers mijn vriends hard veroverd. Waardoor hij me ging aanmoedigen om weer wat te gaan doen met Mama Rond Konijn. Uiteindelijk ging ik haar weer tekenen en de illustraties waar ik tevreden over was printte ik uit op transferpapier om het vervolgens met de hand op baby rompers te bedrukken. Deze rompers waren geliefd bij Familie en vrienden ondanks dat de kwaliteit van het plaatje wel achteruit ging na het wassen. Tegenwoordig laat ik de illustraties professioneel bedrukken waardoor de illustratie heeeeeeeel lang mooi blijft. Ook kun je haar nu naast rompers ook op baby shirts en slabbetjes krijgen.

En voor de kawaii liefhebbers is ze ook te krijgen op damesshirts en kussens.

Mocht je al bekent zijn met Mama Rond Konijn dan zal het je wel opvallen dat de tekenstijl iets afwijkt met de eerdere illustraties. Dit komt omdat de eerdere illustraties gemaakt zijn in Corel Painter 11 (studenten versie) en ik deze illustratie gemaakt heb ik Manga Studio 5. Het was even zoeken naar de juiste penselen die een beetje leken op die van Corel Painter, zodat de pastel stijl van Mama Rond Konijn behouden bleef. Ik zelf vind dat het aardig gelukt is. Ze komt nu zachter over en dat is oké…en kawaii. Veel kijk plezier!

Ben je net zo enthousiast over Mama Rond Konijn als mijn familie, vrienden en ik zelf?

  • Bekijk de gallerij voor alle Mama Rond Konijn illustraties en de daarbij gemaakte eyecandy.