Het is al weer een tijd terug dat ik heb rond gevraagd wat men graag zou willen zien in de blog van een artist. En het antwoord was heel simpel.

Het tekenproces.

Hoe een tekening van schets evalueert tot een prachtige illustratie. Dus ik op zoek naar een programma waarmee ik mijn beeldscherm mee kon opnemen. Die zoektocht duurde best lang. Natuurlijk zocht ik niet 24 uur 7 dagen per week, maar toch…je beeldscherm opnemen terwijl je aan het tekenen bent vereist veel rekenwerk van de computer en daardoor zijn niet alle beeldschermopneem programma’s geschikt. Zeker die gratis versies niet. Maar uiteindelijk vond ik er een die ook binnen mijn budget viel. Ik gebruik nu Magix Video delux 2015.

En na wat uren tekenen en opnemen tegelijkertijd, muziek uitkiezen en editen (en dit alles moest ik ook nog leren) waren we maanden verder…maar dan heb je ook wat ;P

Vanaf nu kun je elke maandag een filmpje zien met het tekenproces van een van mijn illustraties.

Deze maandag is het ‘Splash on the Beach’ om nog even na te genieten van de zomer terwijl buiten het herfstweer zijn intrede doet.

Veel kijk plezier! Zou je een reactie hieronder achter willen laten met wat je er van vond, zo weet ik wat je leuk vind en wat je graag anders wilt zien.

 

anime shirt shirts manga beach EnChantalledanime tanktop manga beach EnChantalled